top of page
  • Vera

Thema | Zomer - hart & dunne darm

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021


De komende weken gaan we een reis maken langs de belangrijkste meridiaanparen. De eerste stop was het meridiaanpaar nier & blaas dat gekoppeld is aan het seizoen de winter. Vorige week waren lever & galblaas aan de beurt en deze week onderzoeken we de energiebanen van de zomer, de hart en dunne darm meridianen.

De zomer nodigt uit om naar buiten te gaan en uitbundig te genieten. De zaadjes die in de lente zijn geplant, komen nu volledig tot bloei en laten zich in volle potentie zien. Het is een warm, vurig seizoen vol passie en energie. Een seizoen om vanuit je hart te leven.

Verloop van de hartmeridiaan

Verloop van de dunne darmmeridiaan

VERWERKING & VERTERING - De energieën van hart en dunne darm zijn gekoppeld aan de zomer. De dunne darm is in dit geval de yang energie en helpt je bij het afvoeren en verwerken van voeding in de breedste zin van het woord. Het is ook deze energie die een shift maakt of iets naar het hart wordt doorgestuurd of dat het op een andere manier verwerkt of verteerd kan worden. De meridiaan van het hart is de laatste meridiaan die aangesproken wordt bij het verwerken van emotie. Het is van belang alle energiebanen in balans te hebben en te houden, want je wilt van je hart geen moordkuil maken...

DARMEN & ZWAARTEPUNT - Ter hoogte van de darmen bevindt zich ook jouw zwaartepunt, ook wel hara genoemd. Hoe lager dit ligt, hoe geaarder en stabieler je bent. Dat geldt ook voor het op orde hebben van je darmflora. Het is namelijk in je darmen dat het grootste deel serotonine wordt aangemaakt. Serotonine is een neurotransmitter die ervoor zorgt dat er meer rust in heel jouw lichaam aanwezig is. Wanneer deze rem er af is, slaat je systeem op hol en kun je klachten ervaren als moeheid, depressie, darmklachten, migraine en overgevoeligheid voor bijvoorbeeld licht of geluid. Met yin yoga zorg je dat je lichaam weer serotonine kan aanmaken waardoor je meer ontspanning ervaart.

YIN YOGA - Wil je ook jouw energiebanen in balans brengen en zo meer rust en ontspanning ervaren? Je bent van harte welkom! Lees hier verder over waar en wanneer je kunt komen yinnen.

Lieve groet & Namasté,

Vera


346 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page