top of page
  • Vera

Ontspanningstip: Zing voor jezelf!


De laatste dagen ben ik weer meer aan het zingen. Dat alleen al ontspant me enorm en ik word er ook heel gelukkig van! In deze blog deel ik de liedjes die ik aan het zingen ben. En niet voor of aan een ander... nee, ik zing ze voor en aan mezelf :)

De liedjes - Hieronder vind je een lijst van liedjes die ik op zich al mooi vind en die mij sowieso al kunnen raken... maar ze krijgen echt een andere betekenis en dimensie als je ze voor jezelf zingt.

* You've got a friend - Carole King

* Dat ik je mis - Maaike Ouboter

* More than words - Extreme

* Ik hou van mij - Harry Jekkers

* Love you more - Racoon

* Oceans - Johan

* True colours - Cindy Lauper

Het is zingen aan dat onveranderlijke deel in mij. Noem het de bron, je kern, liefde, je natuurlijk, je wezenlijke ik, je ziel, ... Het voelt als thuiskomen, meer in lijn zijn met wie ik ben (afstemmen en eigen frequentie opzoeken) en ik voel me enorm welkom, warm en geliefd als ik voor mezelf zing. Ik word er echt zielsgelukkig van!

Zenuwstelsel - Het heeft mij altijd enorm geholpen, al van jongsafaan, om te gaan zingen, hummen, neuriën als ik me niet op mijn gemak voel. Instant word ik dan weer rustig, het heeft een heel welkom en kalmerend effect op mijn zenuwstelsel. Mijn hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan omlaag en ik voel me meer op mijn gemak en ontspannen.

Gelukstofjes - Tijdens zingen, of andere dingen die je leuk vindt om te doen, maak je stofjes aan die zich door je hele lichaam verspreiden. Wat dacht je van endorfine en dopamine? Je kunt ook pure chocolade eten, maar zingen geeft hetzelfde gevoel.

Chakra's - Mocht je het vanuit onze energiecentrales willen bekijken, dan krijgen de volgende chakra's veel aandacht:

1e chakra // Wortel chakra: thuiskomen, basis, in je element zijn

2e chakra // Sacraal chakra: spelen, zingen, dansen... deze energie gaat weer stromen!

3e chakra // Zonnevlecht: je zet jezelf weer meer in je kracht

4e chakra // Hartchakra: geloof me, je hart gaat open als je jezelf veel liefde geeft

5e chakra // Keel chakra: heeft denk ik niet meer uitleg nodig :)

De laatste twee chakra's gaan ook meer open als je doet wat in lijn is met waar je hiervoor bent. Je ontvangt meer inzicht, ruimte, inspiratie, stilte, creatie...

En dat allemaal door simpelweg te zingen! Het hoeft echt niet mooi te zijn, dat is vaak een voorwaarde waardoor mensen het laten. Ga voorbij de gedachten, angsten, regels die je jezelf oplegt en zie welke ruimte er dan is!

Ontspannen groet, Vera


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page