top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Human Design | Deconditioneren

Bijgewerkt op: 15 jan. 2022

Human Design heeft mij heel veel inzichten gegeven. Iedere keer wanneer ik mijn focus weer even dreig te verliezen, pak ik er mijn chart bij om mezelf weer even te herinneren aan mijn blauwdruk, aan wie ik in werkelijkheid ben en wat ik in de wereld te brengen heb.


Voor ik wat dieper inga op het deconditioneringsproces, is het misschien fijn jouw eigen chart erbij te pakken. Deze kun je hier gratis downloaden. Zorg dat je jouw geboortedatum, - tijd en -plaats weet. Wanneer je de tijd niet zeker weet, kun je 12:00u invullen of bij benadering. Weet dan wel dat er net even andere energieën kunnen zijn.


Wat is Deconditioneren in Human Design?

Dit is het proces van ontdekken wat jouw ware blauwdruk is en als het ware afleren welke energie, gedachten, overtuigingen, patronen je hebt overgenomen en bij je draagt. Je ontdoen van wat niet bij je hoort, neemt ongeveer 7 jaar in beslag. Je zult je toekomstige zelf bedanken als je zo snel mogelijk begint :)


Het is een heel proces om af te leren wat je aan hebt geleerd, maar het is niet onmogelijk. Er zijn manieren die helpend en ondersteunend kunnen zijn in dit proces. Het wil niet zeggen dat het sneller gaat, maar ik merk zelf wel dat ze mij een grote bijdrage leveren en ik wil je ze niet onthouden.


Als je al iets wilt onthouden, laat het dan dit zijn: Volg jouw Strategie en Innerlijke Autoriteit. Die helpen namelijk bij het maken van de juiste keuzes voor jou op dit moment. Dus ook bij het ontdekken en kiezen van welke tool of welke tools jij zou willen inzetten tijdens het deconditioneren. Het hoeft niet alles te zijn, zolang het maar een manier is die bij jou past, die je enige of langere tijd kunt volhouden, kunt blijven herhalen op regelmatige basis, zonder dat het 'moeten' of dwangmatig wordt.


Ik gebruik onderstaande tools afwisselend. Dan weer het tijdje het een, dan weer een tijdje het ander. Als ik er maar mee bezig ben. Het zit ook in mijn design om niet altijd hetzelfde te moeten doen en daar een bepaalde stroom of ritme in te vinden voor mijzelf.


Tools die mij helpen zijn:

- Tijd alleen: meditatie, yoga, ...

- Wat is van iets/iemand anders en wat is van mij?

- EFT: Emotional Freedom Techniques, ook wel tapping genoemd

- Ho'oponopono: Hawaiiaans vergevingsritueel

- Journaling: letterlijk alle junk aan het papier toevertrouwen

- Beweging: wandelen, yoga, dansen, ...


In dit filmpje vertel ik er iets meer over. En laat het gerust weten als je ergens meer over wilt weten of bijvoorbeeld een eigen EFT script, persoonlijke yoga nidra, persoonlijke mala om te affirmeren of iets anders wenst dat hierbij een bijdrage kan zijn voor jou.
Alle Liefs & Alle Goeds, Vera

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page