top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

De voordelen van Koud Douchen

Bijgewerkt op: 15 jan. 2022

Koud douchen?? Waarom zou je??

Gewoon eens even een moment de tijd nemen om te voelen wat deze woorden met je doen.

Wat het idee, deze gedachte met je doet. Voel je het in je lichaam? Waar voel je het in je lichaam?


Welke reactie je ook krijgt, misschien merk je wel dat je interesse is gewekt.

Dat je toch wilt weten waarom je in vredesnaam koud zou douchen.

Of waarom dat nog steeds geen goed idee is. Dat kan natuurlijk ook.

Blijf in contact met je lichaam om te voelen wat voor jou een goede keuze is.


Zelf ben ik er een aantal jaar geleden mee begonnen en maakt het deel uit van mijn ochtendritueel. Zo nu en dan laat ik het weer even voor wat het is, om het vervolgens weer op te pakken. Puur en alleen omdat ik weet en voel wat het mij kan brengen. Ik weet wat daarna komt. Uit eigen ervaring. Uit eigen beleving.Hieronder vind je 8 voordelen en redenen om koud te douchen

1) Vermindert en Verlicht Stress

2) Maakt Wakker en Alert

3) Verbetert Circulatie

4) Gaat depressie tegen

5) Verbrandt wit vet

6) Verbetert spierherstel

7) Zorgt voor zachte huid en zacht haar

8) Verhoogt Weerstand


Ik merk zelf dat koud douchen of die plens koud water in mijn gezicht me enorm veel Rust en Ontspanning brengt. Dat mijn lichaam zelf weer aan het werk gaat. Dat het zelf weer geneest en herstelt.


Door de kou wordt de Nervus Vagus gestimuleerd. Een zenuw die door het hele lichaam loopt en invloed heeft op bijvoorbeeld spijsvertering, ademhaling en nog veel meer. Het is ook de zenuw die ervoor kan zorgen dat jouw Parasympatisch zenwustelsel weer aan gaat, het zenuwstelsel van Rust en Verwerking. Meer hierover in een andere blog.


Wens van harte dat het een bijdrage voor je mag zijn op weg naar meer Rust en Ontspanning!

Alle Liefs & Alle Goeds, Vera
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page