top of page
  • Vera

Namas-thee | Kapha Thee


De herfst is begonnen! Bij uitstek een seizoen waarin lucht centraal staat. Niet alleen door de wind die gaat waaien, ook vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze (longen en dikke darm) en Ayurveda (vata) bekeken, is lucht in de vorm van bijvoorbeeld adem goed vertegenwoordigd. Dat kan soms aanvoelen als een warrig hoofd, pluizige haren, broze nagels... Een beetje meer aarding, stevig met je voeten op de grond geworteld, kan dan welkom zijn.

Waar heb ik deze thee gevonden? Bij mijn ouders thuis! Zij hebben een enorme voorraad en, dit is een aanname, volgens mij wisten ze zelf niet eens meer dat deze thee er in huis was. Soms hoef je het niet ver te zoeken en is dat wat je nodig hebt heel vlakbij.

Wat zit er in? Hieronder vind je een fotootje met de ingrediënten.

Waarom heb ik voor deze thee gekozen? Kapha is in Ayurveda het aarde element. Juist wanneer het weer wat meer gaat waaien, kan het fijn zijn om met onder andere behulp van voeding meer te centreren en de grond weer onder je voeten te voelen. De kruiden in deze thee kunnen daar heel goed bij ondersteunen.

Deze thee is in vergelijking met vorige week een stuk pittiger, dus volgende week een andere thee! Dus ik ga op zoek naar wat een mooie bijdrage kan zijn!

Heb je een theetip? Of wil je laten weten wat jouw lievelingsthee is?

Namasté, Vera


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page