top of page
  • Vera

Lomi Lomi


Tijdens een van mijn huisoppasavonturen heb ik mezelf een cadeau gegeven en zo ontdekte ik Lomi Lomi. Mijn lichaam voelde van al dat reizen wat stram en ik was toe aan meer in mijn lichaam zijn, aan meer ontspanning en het heeft me meer gegeven dan dat.

Lomi Lomi betekent in het Hawaiaas zoveel als "kneed kneed." Dat op zich klinkt niet heel diep, maar doordat lomi twee keer wordt genoemd, wordt de belangrijkheid weergegeven. Deze massagevorm gaat wel degelijk diep, werkt diep door op alle lagen van het lichaam. Het is samenwerken met al wat er is, met alle elementen, met adem, met liefde. Juist dat, die puurheid, is wat ik heb ervaren toen ik zelf op de tafel lag.

Het duurde een aantal jaar voor ik Lomi Lomi weer eens opzocht en zag dat iemand die ik nog herkende vanuit de periode dat ik in Den Haag woonde, deze vorm doceert. Afgelopen weekend was het eerste cursusweekend en er gebeurde precies wat er moest gebeuren. Het was veel, heel veel en Lomi Lomi is veel meer dan "eventjes een ontspanningsmassage." Het is heling, ook en misschien juist voor degene die de massage geeft. Ik ben veel van mezelf tegengekomen en dat ruimt op, waardoor ik nog meer kan doorstromen en doorgeven.

Het is een dans. Ik heb jaren gedanst, ook daarin lesgegeven en jaren stilgestaan. Dit jaar heb ik dansen weer opgepakt met Ecstatic Dance en moet dat nu weer even laten varen vanwege mijn heupen. Lomi Lomi komt vanuit het lichaam, juist ook vanuit het bekkengebeid en het is als het ware een dans. Heel vloeiend, in een flow, een met alles wat er is. Daar ben ik nog lang niet, dat hoeft ook niet, het is wel waarom ik wil oefenen.

Want het gaat om voelen. Alles. En dat is voor mij dit weekend ook weer duidelijk geworden. Dat mijn voelen een prima uitgelijnde kompas is, dat ik daar op mag varen en vertrouwen. Dat ik juist lichamelijk leer, dat daar alles is en dat het hoofd ook nodig is, maar dat het in balans mag zijn. Zodra het evenwicht verstoord word, gaat bij mij het licht uit doordat er kortsluiting ontstaat. Steeds weer terug naar voelen, naar zijn, naar in mijn lichaam zijn en blijven ademen.

Dat is ook wat ik wil doorgeven. Rust, ontspanning, voelen en zijn. Steeds dieper. En iedereen die daarbij niet past, mag bij iemand anders op de tafel. Superbelangrijk om jouw plek voor nu te vinden. Ik ben niet voor iedereen. En niet iedereen is voor mij. Dus wees welkom wanneer het past.

Sowieso al voor andere ontspannende behandelingen, maar later dit jaar ook voor Lomi Lomi.

Maar eerst ga ik nog even oefenen... :)

Ontspannen groet en Namasté,

Vera


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page