top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

GABA - rustbrenger

Bijgewerkt op: 15 jan. 2022

Eigenlijk weet ik niet beter dan dat alles door raast. Dat ik het gevoel heb dat 5 dagen gelijk staat aan 5 weken. Dat ik slecht slaap, voedselintoleranties heb... ik ben het voor lief gaan nemen, het is mijn 'normaal' geworden. Maar 'normaal' is het niet.


Het is in 2016 geweest dat ik in aanraking kwam met de Bravermantest tijdens een bijscholing over neurotransmitters. Het resultaat liet zien dat mijn gebruik van Gaba through the roof was. Toen al. Met behulp van een aantal aanpassingen en supplementen, ging het na korte tijd beter.


De routine raakte in het slop en dit jaar trof ik mezelf weer tegen burnout aan. In een helder moment besloot ik de Bravermantest nog eens bij mezelf af te nemen. Daar waar Gaba altijd al laag was... stond deze dit keer in de min... -6... Ik had echt meer dan niets in mijn reservetank.


Gelukkig was de redding nabij, heb ik supplementen gepakt, wat andere aanpassingen gemaakt en me wat meer verdiept in deze neurotransmitter. Wat blijkt... deze neurotransmitter is verantwoordelijk voor het synchroniseren van verschillende processen in ons brein, heeft invloed op slaap, gevoeligheid voor voeding, licht, geluid en nog heel veel meer. Er blijkt ook een link te zijn met trauma, AD(H)D, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS ook wel ME) en hypoglykemie. Het begon allemaal logisch voor mij te worden en de noodzaak om dit naar buiten te brengen, groeide.


Weten hoe jouw neurotransmitters voor jou werken, hoe het met jou gesteld is en dat je er iets aan kunt doen, is heel waardevolle kennis die ik graag met je deel. Wanneer je merkt dat je veel stress in je leven ervaart, slecht slaapt, onrust, angst, paniek ervaart, piekert of gewoon het gevoel hebt dat het toch echt beter moet kunnen dan dit... neem gerust contact met me op, ik kijk graag met je mee hoe voor jou de vork in de steel zit.Op jouw geluk, gezondheid, zijn!

Alle Liefs & Alle Goeds, Vera
71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page