top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Mala

Bijgewerkt op: 15 jan. 2022

Misschien heb je er wel eens van gehoord... een mala. Vergelijkbaar met de rozenkrans. Zo'n ketting met kralen die veel yogi's en yogini's gebruiken tijdens hun meditatie. Het is een gebruik uit India om met een ketting met 108 kralen een mantra te reciteren. Herhaling leert, dus superwijs en superhandig als je iets wilt affirmeren of manifesteren!


Waarom 108 kralen? Daar zijn verschillende verklaringen voor. Op Happy With Yoga vond ik 6 verklaringen en LeYoga heeft er nog een paar meer. Wanneer je een zoekopdracht intoetst op Ecosia dan vind je er vast nog een heleboel meer.


Het is ook om deze reden dat bij Yoga Nidra bij het deel waar de ademhaling geteld wordt de getallen 54 of 27 kunnen voorkomen. 54 is de helft van 108 en 27 is een kwart van 108.


Het mooie van een mala is dat je deze kunt gebruiken om jouw droomleven te manifesteren. Wanneer je jouw affirmatie, intentie, sankalpa helder hebt, kun je deze inzetten en herhalen wanneer je mediteert. Iedere keer dat je een kraal aanraakt herhaal je jouw sankalpa. En ben je weer bij de eerste grote kraal, de buddha bead, dan weet je dat je een heel rondje van 108 keer hebt gehad.


Meditatie, en dan zeker yoga nidra, kan helpen om direct met jouw onderbewuste te communiceren, om daar als het ware een nieuw programma te uploaden. Iets nieuws aanleren gaat niet altijd van vandaag op morgen en herhaling is daarom heel belangrijk. Stel je eens voor dat je 108 keer per dag jezelf helpt om dit in gang te zetten? Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat en hoe sneller je het effect en verschil zult merken.


Onlangs heb ik een aantal mala's gemaakt. Dat is voor mij een meditatie an sich. Tijdens het maken van de mala reciteer ik een mantra om overvloed te creëren. Want dat wens ik jouw toe, om jouw droomleven in overvloed te leven. Ik hoop van harte dat er een mooie mala voor jou tussenzit en zo niet, neem gerust contact met mij op, dan maak ik er eentje die is afgestemd op jou met bijvoorbeeld kralen van bergkristal of een andere edelsteen.


Op weg naar het leven van jouw droomleven!

Liefdevolle en ontspannen groet, Vera21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page