top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

De Wortel = Stress

Aan alles wat je nu ervaart, iedere klacht, ieder symptoom, ligt stress ten grondslag.

Stress is dé oorzaak dat je je voelt zoals je voelt in dit moment.


Stress uit zich in allerlei gedragingen, gedachten, overtuigingen, lichamelijke klachten.

Grote kans dat je allerlei manieren hebt gevonden om daarmee om te gaan.

Maar haalt het werkelijk de oorzaak weg?


In mijn beleving is het grootste deel van 'ermee omgaan' symptoombestrijding en wordt het alsnog niet bij de wortel aangepakt. Ik geloof er zeker in dat het nodig is eerst voorwaarden te scheppen voor je de oorzaak aan gaat pakken. Als ik me niet goed in mijn vel voel zitten, me niet rustig en ontspannen voel, dan heb ik er de kracht niet voor om de wortels eruit te trekken. Dan houd ik me liever bezig met het wieden van onkruid of het vegen van het tuinpad of het maaien van het gras, genieten van de zon met een kop thee, liggen in het gras... zodat ik straks makkelijker bij de wortels kan komen.


Rust en Ontspanning zijn zo enorm nodig. Eerst jouw lichaam, jouw systeem, jouw zenuwstelsel tot rust laten komen en in een staat van Zijn verkeren. Je veilig en vertrouwd voelen met en in jezelf. De juiste hulpbronnen zoeken, vinden, creëren en inzetten. De voor jou juiste voorwaarden scheppen. Dan gaat het allemaal veel makkelijker. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen. Wel zelf, maar niet alleen.


Want in tanden op elkaar, doorbijten, doorzetten, doorgaan... daar geloof ik maar deels in.

Ja, het is nodig om voor ogen te houden waar je het allemaal voor doet en soms is even doorzetten nodig. Even. Niet dagelijks de hele dag door. En ik geloof dat jij zelf wel voelt wanneer het moment daar is, dat je die kracht op een juiste manier inzet om door te breken, open te breken, los te breken. En dat zal soepel gaan, bijna vanzelf, met zo enorm veel gemak. Omdat je al zo enorm veel werk verricht hebt om dit te laten gebeuren. Vanuit liefde, rust en ontspanning. Voor jezelf en niet voor anderen. Omdat je helder hebt dat je het waard bent, wat je waard bent, waarvoor je het doet. En als dat helder is, volgt in mijn beleving en ervaring de rest vanzelf.


Je mag echt goed voor jezelf zorgen, jezelf zo enorm liefhebben, zo enorm veel van jezelf houden en om jezelf geven. Jij bent goed genoeg. Jij bent zo enorm veel waard. En jij verdient het om ook te mogen rusten, te herstellen, bij te komen.


Het is mogelijk. Ik geloof dat vanuit rust en ontspanning heel veel mogelijk is.

Dat je vanuit daar herinnert wie je werkelijk bent en je zo enorm goed voor jezelf gaat zorgen, jezelf zo enorm liefhebt dat je jouw tuin, jouw leven, jouw zijn zo zuiver als mogelijk wilt hebben. Alle onkruid, wortels, ongein, ballast er uit. Zodat jij steeds meer momenten vol vreugde, liefde, kracht, liefde ervaart.


Wat kies jij?


Alle Liefs & Alle Goeds ♡


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page