top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Earthing

Bijgewerkt op: 15 jan. 2022

Wanneer ik kan, loop ik op mijn blote voeten. Liefst niet op de koude, natte stoeptegels... maar wel op zand, gras, door het bos. Het geeft mij direct zo enorm veel rust! Dat gevoel is bijna niet te beschrijven. Ik slaap beter, ik voel me beter, spanning lijkt door mijn voeten heen uit me te glijden. Het is bijna magisch te noemen.


Dit fenomeen wordt in het Engels 'earthing' genoemd en als je het naar het Nederlands vertaalt betekent dat zoveel als 'aarden' of 'gronden.' Het gevoel dat het geeft, wordt de laatste jaren onderzocht door de wetenschap, met heel mooie resultaten. Die kun je terugvinden in de documentaire Earthing op Youtube en ook in het gelijknamige boek.Zeker in deze tijden, waarin de energie alle kanten uitvliegt, ik het gevoel heb zo enorm in mijn hoofd te zitten, is het nog meer van belang om te gronden. Velen van ons lopen op schoenen en slapen op hoge bedden ver van de grond af. Op deze manier wordt de verbinding met de aarde steeds fragieler en dat kan verschillende klachten opleveren. Door weer simpelweg met je blote voeten of blote handen de aarde aan te raken, maak je weer contact met de aarde en wissel je weer energie uit.


Hoe kun je gronden?

❀ Blote voeten op de aarde - dat kan gewoon in de tuin, in het bos, op het strand... en misschien dat je het ook leuk vindt eens een blotevoetenpad te bewandelen

❀ Bloten handen in de aarde - tuinieren of gewoon met je handen de aarde aanraken

❀ Wortelgroenten eten - wortelen, aardappelen, alle groenten die in de aarde opgroeien

❀ Ademhaling verruimen

❀ Yin Yoga - met name gericht op de voeten, handen, maag en milt meridianen

❀ Massage - dit kun je ook zelf doen (ben nog steeds voornemens hier filmpjes over op te nemen)

❀ Pure chocolade :)


Wat levert het op? Ik kan het alleen uit eigen ervaring vertellen...

❀ Betere nachtrust

❀ Minder druk in je hoofd

❀ Meer contact met je lichaam

❀ Minder lichamelijke klachten

❀ Veel meer rust, ontspanning, zijn...


Ik heb tijden geleden een filmpje gemaakt over de voordelen van wandelen op blote voeten en struin gerust eens rond op internet want er is nog heel veel meer over te vinden. Bekijk ook de docu hierboven en als je tijd heb is het echt de moeite waard om boeken als 'Earthing' en 'Shinrin Yoku' (bosbaden) te lezen. Ze geven zoveel inspiratie en zo'n goed gevoel... het is mijn nieuwe verslaving!


Ik hoop van harte dat je inmiddels je schoenen en sokken hebt uitgetrokken en aan het gronden bent. Het is zeker in deze tijden zo belangrijk om het lijntje van boven te verbinden met de energie van onder. Het hele kanaal van boven naar beneden en andersom te verankeren en er goed voor te zorgen dat je niet wegvliegt. Nou ja, mocht het niet voor jou een goede herinnering zijn, dan in ieder geval voor mij :)


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page