top of page
  • Vera

5 tips voor aarden en gronden

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021


Met beide voeten op de grond! Misschien ken je het wel: Je vergeet van alles, botst overal tegen aan, slaapt heel licht. Je voelt je warrig en niet helemaal aanwezig. Dan kan het zijn dat je even het contact met je lichaam en de grond onder je kwijt bent. Dat je te veel prikkels en spanning in je leven hebt toegestaan waardoor je nu ongegrond bent. Ons lichaam is het liefst negatief geladen. De prikkels die we binnen krijgen, zijn postief geladen. Zo nu en dan heb je het nodig om te ontprikkelen en te ontladen. Dit wordt ook wel gronden of aarden genoemd. Hieronder volgen 5 tips die kunnen helpen.

1) Blote voeten - Wandelen op blote voeten, het liefst op het gras, op het strand of in het bos, is voor mij DE manier om te aarden. Het directe contact met de aarde zorgt ervoor dat je je weer kunt opladen met negatief geladen deeltjes waardoor je jezelf neutraliseert. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen aan op blote voeten lopen. Dat zie je in het toegevoegde filmpje.

2) Voeding - Je kent misschien wel het effect in jouw lichaam als je aardappelen of wortels eet. Deze voeding heeft onder de grond kunnen groeien. Door het eten van deze voeding kan het goed zijn dat je je weer wat meer op aarde voelt, weer met beide benen op de grond. Chocolade en gember kunnendit effect ook hebben.

3) Adem - Door ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga help je jezelf meer in je lichaam te komen. Met iedere bewuste ademhaling, zak je wat dieper in je lichaam en daarmee grond je jezelf. Terwijl je staat, zou je je kunnen visualiseren dat er wortels uit je voeten de aarde ingroeien. Als je zit kun je je visualiseren dat er wortels uit je zitbotten de aarde ingaan en zich verankeren. Vervolgens adem je door deze wortels in en uit. De visualisatie van het toegevoegde filmpje zou je kunnen helpen.

4) Yin Yoga - Er zijn yin yoga houdingen die je kunnen helpen bij gronding. De toe stretch en de saddle pose zijn er daar twee van. Door aandacht te geven aan je voeten en aan de meridianen van maag en milt, kom je weer in verbinding met de grond onder je.

Toe stretch (Engels) Half saddle pose (Nederlands)

5) Therapieballen - Een andere oefening voor je voeten kun je doen met therapieballen of een tennisbal. Hierdoor masseer je het bindweefsel onder je voeten, waardoor er weer vocht in kan en je voeten soepeler gaan aanvoelen. Het filmpje laat je het een en ander zien.

Wil je gronden of aarden komen ervaren? Wees welkom tijdens een van mijn lessen of een 1 op 1 sessie in Ede. Ik hoor het ook graag als je andere tips hebt die jou helpen om met beide voeten op de grond te blijven staan.

Lieve groet & Namasté,

Vera

414 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page