top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Voeding & Brein | Serotonine

Bijgewerkt op: 9 apr. 2020

Voor een rustig, sereen, harmonieus en ontspannen leven is serotonine nodig. Bij mij is er een tekort geweest wat zich uitte in onder andere depressieve gevoelens, migraine en fibromyalgie. Om serotonine aan te maken, is een aantal voorwaarden en bouwsteentjes nodig.


Serotonine wordt voor een groot deel aangemaakt in je darmen en via de zogenoemde 'brain gut axis' is er een verbinding met je brein. Het is van belang dat je darmen goed functioneren en dat kan bij stress of andere vormen van spanning of ziekte wel eens een uitdaging zijn. Om je darmen meer in balans te brengen, is rust en ontspanning essentieel. Dit is precies waar yin yoga bij kan helpen: bij het creëren van de bedding om serotonine aan te kunnen maken.


Wanneer je darmen voldoende serotonine aanmaken, voel je je rustiger, vrolijker en meer in balans. De juiste bouwsteentjes aan je voeding toevoegen kan hier ook bij ondersteunen. Serotonine wordt aangemaakt via tryptofaan dat omgezet wordt in HTP5 en dan in melatonine om vervolgens ook serotonine te kunnen worden. Tryptofaan zit onder andere in melkproducten, bananen, kersen, havermout en pure chocolade met cacaogehalte van minstens 70%.


Wanneer je voldoende tijd neemt om te herstellen, meer natuur, ontspanning in je leven toestaat en wanneer je de juiste bouwstoffen tot je neemt, breng je je serotonineniveau op peil. Hierdoor voel je je meer ontspannen, ervaar je minder pijnklachten en neemt je prikkelgevoeligheid af.


Wil je weten hoe het er met jouw serotonine- en andere neurtransmitterniveaus voor staat?

Ik maak met liefde een profiel voor je op! De investering in jezelf is €25 t/m 16 juli 2020.

Stuur me een bericht via het contactformulier of via vera.connectyin@gmail.com en dan pakken we het vanaf daar weer op.


Lieve en ontspannen groet,

Vera

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page