top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Lente | Yin Yoga lever & galblaas

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

In andere blogs kwam je meer te weten over de functies van de organen en meridianen van lever en galblaas als ook hoe voeding deze organen en het proces van ontgiften kan versterken en stimuleren.


Dit keer een yin yoga les in plaatjes die je kan helpen bij het in balans brengen van de lever en galblaas meridiaan. Het mooie is dat, zoals ik het geleerd heb, wanneer je in dit geval de levermerdiaan stimuleert ook meteen de galblaasmeridiaan wordt gestimuleerd.


Voel bij de houdingen wat mogelijk is. Ga niet verder dan dat gaat, zorg dat je kunt blijven doorademen en alle lichaamsdelen in rust kunt laten zijn. Zorg ervoor dat je jezelf (en niemand om je heen) schade berokkend. Zeker bij deze les kan het zijn dat er wat irritatie omhoog komt... vind daar een ander kanaal voor dan iets kapot te maken, jezelf op de kop te geven of je partner of kinderen de volle laag te geven. Alsjeblieft :)


Je kunt beginnen met een meditatie. Je vindt er een aantal op mijn YouTube kanaal.

Na de meditatie kun je de volgende houdingen beoefenen. Zet iedere keer een timer voor 3 tot 5 minuten en neem de tijd om in de houding te arriveren. Je hoeft niet meteen maximaal te gaan om het maximale uit een houding te halen. Wees lief voor jezelf.


Butterfly - levermeridiaan aan de binnenzijde van de benen
Bananasana links en rechts - galblaasmeridiaan aan de gehele zijkant van het lichaamDe (stervende) zwaan links en rechts - galblaasmeridiaan aan de zijkant van de bovenbenenKikker - levermerdiaan aan de binnenzijde van de benenDragonfly - levermeridiaan aan de binnenzijde van de benenUplifting the heart - eventueel met benen in butterfly, openstellen voor de toekomst, een nieuw begin
Savasana
Doe niets tegen je gevoel in! Er zijn variaties, alternatieven en mogelijkheden om te ondersteunen. Misschien ontdek je ze zelf en tijdens mijn lessen ga ik hier ook dieper op in. Dan kan ik ook meer persoonlijke aandacht en ondersteuning bieden dan via deze blog en deze plaatjes. Soms neem ik lessen op, deze vind je terug op YouTube. Stel gerust vragen als die er zijn.

458 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page