top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Verveling

Bijgewerkt op: 9 apr. 2020

Heerlijk... Al die rust, ik vind het fan-tas-tisch. Ik merk dat ik helemaal tot rust kom nu alles in mijn meer tot stilstand komt. En daarmee ook om mij heen. Mijn verslaving aan doen had toch weer grip op me gekregen en ik merk dat als ik mijn recept bij ADD er weer bijpakt, ik daar heel goed op ga.


En ja, ik snap het ook dat die zeeën van tijd ook overweldigend kunnen zijn. Dingen die je kon doen, kunnen nu niet meer. Afspreken met mensen wordt minder. Horeca is gesloten. Sportschool dicht. Wat te doen? Dan ligt verveling op de loer en is de neiging je brein te voeden met prikkels als tv, radio, gsm groot.


De enige remedie in mijn beleving: Verveel! Helemaal te pletter. We zijn het niet meer gewend om niets te doen. Om gewoon even voor ons uit te staren. Ons brein rust te geven en te laten herstellen. Nieuwe verbindingen te laten ontstaan en tot inzichten te komen. Die tsunami aan gedachten was er anders ook al, maar nu valt het ineens op omdat de manieren waarop je die verdoofde er niet meer zijn. En echt, laat het gaan, verveel je, lantefanter er flink op los, doe even een kwartier helemaal niets en het wordt vanzelf rustiger. Echt.


Er zijn verschillende onderzoeken naar verveling en ik deel hier wat artikelen.

Dan heeft je brein ook weer wat stof tot nadenken :)


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page