top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yin Yoga & solar plexus chakra

Bijgewerkt op: 27 jun. 2021

De laatste weken voor de zomervakantie maken we een reis langs de chakra's en de daaraan gekoppelde organen, meridianen, emoties en talenten. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent zoveel als wiel. Het is een krachtcentrale van energie en daar hebben we er veel van in ons lichaam. De komende weken hebben we het over de zeven bekendste chakra's en deze week is dat het derde chakra ook wel zonnevlecht chakra of solar plexus genaamd.


Deze energiecentrale vind je tussen je navel en middenrif in. De energie straalt alle kanten uit, dus naar voor, achter en ook naar de zijkanten. Het is een chakra die alles te maken heeft met in je kracht staan, weten wat je wilt, wilskracht... maar wel op een zachte en uitgebalanceerde manier. Het is het zonnetje in ons, dat wat er werkelijk toe doet en wat we de wereld in willen zetten.


Om dit te bekrachtigen en stimuleren kun je de kleur geel inzetten en ook de meridianen van lever en galblaas in balans brengen. Frustratie, kracht en groei zijn nauw met elkaar verbonden en er zit enorme creatie in boosheid. De andere zijde van de medaille is compassie hebben voor jezelf en vanuit daar ook voor anderen. Goed voor jezelf zorgen zodat je ook kunt zorgen voor de mensen om je heen.


Mocht je vragen hebben of iets willen weten hierover, iets aanvullen of delen... laat het gerust weten! Met z'n allen weten we meer en komen we weer een stapje verder.


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page