top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yin Yoga & Wortelchakra

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

Je hebt misschien wel eens van chakra's gehoord. Dit zijn energiecentra in ons lichaam die ieder hun eigen karakteristieken, elementen, gevoelens, affirmaties en meer hebben. Er zijn enorm veel van deze energiecentrales in ons lichaam en zeven daarvan zijn het meest bekend. Deze komen de komende weken aan bod tijdens de yin yoga lessen.


Laten we bij het begin beginnen... Ter hoogte van ons stuitje en perineum, bevindt zich het wortelchakra. Dit is de basis en daar gaat deze chakra ook over. Thema's als thuis, veiligheid, basis, financiën, vertrouwen horen allemaal bij deze energiecentrale. Je kunt deze chakra in balans brengen met de kleur rood, met aardend eten zoals pure chocolade, maar ook aardappelen, wortels en ook door op blote voeten te wandelen. Met dat laatste kun je in huis beginnen en wellicht rustig aan in de tuin of elders. Mocht het niet voor jou zijn, kun je een tussenstap maken door barefoot shoes te dragen. Wel de lusten, niet de lasten :)


Yin houdingen die het wortelchakra kunnen uitbalanceren:

  • Vlinder (stuitje met aarde verbinden)

  • Saddle pose (aardend)

  • Toe squat (stimuleert de voeten, voetchakra's en energiepunten op de voeten)


Tijdens de houding kun je de affirmatie "ik ben" herhalen en wellicht dat er opkomt wat je allemaal bent. Licht, lief, gezond, thuis, welkom, ...


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page