top of page
  • Vera

Nieuwe les: Yin Yoga & Yoga Nidra


Yin Yoga begint steeds bekender te worden in Nederland en sinds een tijdje is ook Yoga Nidra aan een opmars bezig. En dat is begrijpelijk, want beide vormen van yoga kunnen jou enorm helpen als je toe bent aan meer rust, ontspanning en ruimte in je leven. Maar ook als je meer focus wilt, meer met aandacht wilt leven, meer in het moment wilt zijn of je creativiteit en intuïtie wilt vergroten, zijn Yin Yoga en Yoga Nidra er voor jou.

Door Yin yoga te beoefenen creëer je ruimte. Yin yoga werkt in op de meridianen (energiebanen) in je lichaam en het maakt ruimte in je lichaam. De Yin yoga houdingen zijn er op gericht om op een zachte manier je bindweefsel te rekken. Doordat je de houdingen langer aanhoudt (drie tot vijf minuten) krijgt het een meditatief karakter.

Yoga Nidra betekent ‘de slaap van de yogi’ en is te vergelijken met een lange geleide meditatie waarbij je lichaam slaapt, maar je geest helder en wakker blijft. Yoga Nidra kan bijdragen aan het verbeteren van je slaap, je concentratie, creativiteit en herstel van lichaam en geest bij bijvoorbeeld burnout. Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan ongeveer 3 uur slaap!

Door deze twee te combineren, kom je tot het ervaren van een diepe ontspanning om een betere balans te vinden in jouw drukke bestaan.

En dat is wat we gaan doen vanaf dinsdag 21 augustus in Zweiersdal te Oosterbeek.

Dag: Dinsdagavond

Tijd: 20:30 - 21:45u

Locatie: Zweiersdal, Weverstraat 65, Oosterbeek

Reserveer hier jouw mat of neem contact op met Zweiersdal of met mij voor meer informatie.

Wees welkom!

Lieve groet & Namasté,

Vera

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page